Grekiska biffar i tomatsås
35-45
Utan gluten
17
Points®värde per portion

Grekiska biffar i tomatsås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • neutral olja
  • salt
  • vitlök
  • svartpeppar
  • olivolja
  • tomatpuré
  • grönsaksbuljong

Rostad potatis

Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Neutral olja
1 tsk
Salt

Grekiska biffar

Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost (Mjölk, Laktos)
50 g
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning

Till servering

Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
  3. Grekiska biffar: Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
  4. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong.
  5. Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C) och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  6. Servera grekiska biffar i tomatsås med klyftpotatis och mixsallad.