Grekiska biffar i tomatsås

ViktVäktarna

Utan gluten

Grekiska biffar i tomatsås

4.2 (219)
Under 45 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost
50 g
(Mjölk, Laktos)
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
536 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong.
Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C) och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera grekiska biffar i tomatsås med klyftpotatis och mixsallad.
Smaklig måltid!