ViktVäktarna
Utan gluten
Grekiska biffar i tomatsås
4.2 (219)
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- grönsaksbuljong
- olivolja
- olja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olja
1 tsk
Salt
Nötfärs
250 g
Vitlök
1+1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Fetaost
50 g
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 536 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 43 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med neutral olja och lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är mjuk och fått fin färg.
Blanda nötfärs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Smula ner fetaost och forma till 4 mindre biffar.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Bryn biffarna ca 3 min per sida, tills de har fått fin färg. Blanda ner tomatpuré och låt fräsa med ca ½ min. Tillsätt krossade tomater, pressad vitlök, torkad oregano, torkad timjan och smulad grönsaksbuljong.
Koka upp och sjud tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C) och tomatsåsen kokat in något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera grekiska biffar i tomatsås med klyftpotatis och mixsallad.
Smaklig måltid!