ViktVäktarna
Kyckling i dragonsås med jasminris
3.88 (529)
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande margarin
- kycklingbuljong
- salt
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
½+½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl
½ msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Milda mat 4%
2 dl
Dijonsenap
1 tsk
Torkad dragon
½ msk
Jasminris
1 dl
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 432 kcal
- Fett:
- 10 g
- Kolhydrater:
- 45 g
- Protein:
- 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla gul lök och skiva vitlök tunt. Dela kycklingfiléerna på längden.
Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen runt om ca 4 min och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och Milda mat, smulad kycklingbuljong, dijonsenap och torkad dragon. Koka upp.
Lägg tillbaka den stekta kycklingen och sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera kyckling i dragonsås med jasminris och mixsallad.
Smaklig måltid!