Kyckling i dragonsås med jasminris
25-35
8
Points®värde per portion

Kyckling i dragonsås med jasminris

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitlök
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • kycklingbuljong

Kyckling i dragonsås

Gul lök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
½+½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Kycklingbuljong
½ tärning
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
2 dl
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
1 tsk
Torkad dragon
½ msk

Till servering

Jasminris
1 dl
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Strimla gul lök och skiva vitlök tunt. Dela kycklingfiléerna på längden.
  3. Kyckling i dragonsås: Hetta upp flytande margarin i en rymlig stekpanna. Bryn kycklingen runt om ca 4 min och krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på ett fat och spara stekpannan.
  4. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Pudra över vetemjöl och Milda mat, smulad kycklingbuljong, dijonsenap och torkad dragon. Koka upp.
  5. Lägg tillbaka den stekta kycklingen och sjud ca 6 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera kyckling i dragonsås med jasminris och mixsallad.