Asiatiska fish cakes med nudlar och sweet chilisås
25-35
Laktosfri
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Asiatiska fish cakes med nudlar och sweet chilisås

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • sesamfrön,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • sambal oelek
  • salt
  • ägg
  • neutral olja
  • socker

Fish cakes

Limeskal
1 st
Ingefära
1 bit
Torskfilé (Fisk)
300 g
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
½ msk

Dressing

Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Limesaft
1 st
Fisksås (Fisk)
5 ml
Socker
½ tsk
Koriander
20 g

Till servering

Risnudlar, (100 g)
½ förp
Rädisor
1 förp
Sweet chilisås
½ förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Provstek gärna lite av fisksmeten för att smaka av om du behöver krydda med mer salt.

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
  2. Fish cakes: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en jämn smet. Blanda ner limeskal, ingefära, sambal oelek, salt och ägg. 
  3. Forma smeten till ca 6 biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, se till att de får ordentlig yta innan du vänder dem.  
  4. Dressing: Vispa ihop sesamolja, sambal oelek, pressad limesaft, fisksås och socker i en skål. Grovhacka koriander.
  5. Skiva rädisor tunt, gärna på mandolin. 
  6. Lägg avhällda nudlar i en salladskål. Häll dressingen över nudlarna och blanda ner rädisor och grovhackad koriander. 
  7. Servera de nystekta fiskbiffarna med nudlar och sweet chilisås.