Asiatiska fish cakes med nudlar och sweet chilisås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sesamfrön,
- ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- sambal oelek
- salt
- ägg
- neutral olja
- socker
Fish cakes
Limeskal
1 st
Ingefära
1 bit
Torskfilé (Fisk)
300 g
Sambal oelek
½ tsk
Salt
2 krm
Ägg (Ägg)
1 st
Neutral olja
½ msk
Dressing
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Limesaft
1 st
Fisksås (Fisk)
5 ml
Socker
½ tsk
Koriander
20 g
Till servering
Risnudlar, (100 g)
½ förp
Rädisor
1 förp
Sweet chilisås
½ förp
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Provstek gärna lite av fisksmeten för att smaka av om du behöver krydda med mer salt.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
- Fish cakes: Skölj lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv ingefära. Skär torskfilé i mindre bitar och lägg i en mixerbunke. Mixa med stavmixer till en jämn smet. Blanda ner limeskal, ingefära, sambal oelek, salt och ägg.
- Forma smeten till ca 6 biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida, se till att de får ordentlig yta innan du vänder dem.
- Dressing: Vispa ihop sesamolja, sambal oelek, pressad limesaft, fisksås och socker i en skål. Grovhacka koriander.
- Skiva rädisor tunt, gärna på mandolin.
- Lägg avhällda nudlar i en salladskål. Häll dressingen över nudlarna och blanda ner rädisor och grovhackad koriander.
- Servera de nystekta fiskbiffarna med nudlar och sweet chilisås.