Crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt
  • ketchup
  • vatten

Asiatisk gurksallad

Snackgurka
1 st
Röd chili
⅓ st
Koriander
10 g
Socker
½ tsk
Sesamolja (Sesamfrön)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ msk
Lime
½ st

Wokad broccoli

Broccoli
1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
Salt

Crispy glazed tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Majsstärkelse
2 + ½ msk
Neutral olja
2 tsk
Ketchup
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Socker
1 tsk
Vatten
1 dl
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Till servering

Jasminris
125 g
Lime
½ st
Näringsvärde per portion
  • Energi 603 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Asiatisk gurksallad: Skiva gurka tunt på längden med osthyvel eller mandolin. Finhacka röd chili (se tips!) och koriander. Blanda socker, sesamolja, vitvinsvinäger och pressad limesaft i en skål. Vänd ner gurka, koriander och röd chili i skålen. 
  3. Wokad broccoli: Skär broccoli i stora buketter. Finhacka vitlök. Hetta upp lite neutral olja i en wok- eller stekpanna och stek broccolin ca 4 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 30 sek. Smaka av med lite salt. Lägg på en tallrik. 
  4. Crispy glazed tofu: Torka tofun torr med lite hushållspapper. Skär i ca 3x3 cm stora tärningar. Lägg 2 msk majsstärkelse på ett fat och vänd runt tofun. Hetta upp neutral olja i den använda wokpannan. Stek tofun runt om, tills den fått krispig yta och fin färg, ca 5 min. Låt rinna av på hushållspapper, spara pannan.
  5. Blanda ketchup, pressad vitlök, japansk soja, vitvinsvinäger, socker, vatten och ½ msk majsstärkelse i en skål. Hetta upp den använda wokpannan och tillsätt glazen. Låt den tjockna på låg värme, ca 1 min. Ta från värmen och vänd ner tofun i glazen. Strö över sesamfrön.
  6. Klyfta resten av limen. Servera crispy glazed tofu med asiatisk gurksallad, wokad broccoli, nykokt ris och limeklyfta.