Grekiska kikärtsbiffar med fetaost och tzatziki
30-40
Utan gluten
Vegetariskt

Grekiska kikärtsbiffar med fetaost och tzatziki

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • neutral olja

Rostad potatis

Småpotatis
400 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt

Tzatziki

Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
1 krm
Svartpeppar

Kikärtsbiffar

Kikärtor
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Citron
½ st
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Ägg (Ägg)
1 st
Majsstärkelse
3 msk
Torkad oregano
½ msk
Spiskummin
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Neutral olja

Till servering

Mixsallad
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 597 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 25 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostad potatis: Halvera småpotatis. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Tzatziki: Grovriv snackgurka och pressa ur vätskan. Lägg gurkan i en skål och blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Kikärtsbiffar: Häll av och skölj kikärtor. Grovriv bananschalottenlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet.
  5. Lägg kikärtorna i en mixerbunke och mixa grovt. Rör ner smulad fetaost, lök, citronskal, ägg, majsstärkelse, torkad oregano, spiskummin, salt och lite nymald svartpeppar. Blanda ordentligt.
  6. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smeten till små biffar direkt i stekpannan. Stek i omgångar, ca 3 min per sida, tills biffarna fått fin färg.
  7. Lägg mixsallad i en skål. Dressa med pressad saft från den använda citronhalvan.
  8. Servera nystekta kikärtsbiffar med rostad potatis, tzatziki och sallad.