Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- salt
- svartpeppar
- grönsaksbuljong
Potatispuré
Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Svamppanna
Champinjoner
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Smör (Mjölk)
½ msk
Små vita bönor
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Mjölk (Mjölk, Laktos)
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Till servering
Bladpersilja
20 g
Rårörda lingon
100 g
Näringsvärde per portion
- Energi 675 kcal
- Fett 30 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Potatispuré: Skala och dela mospotatis i bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten.
- Svamppanna: Skär champinjoner i tjocka skivor. Finhacka bananschalottenlök. Skiva vitlök tunt. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs allt ca 5 min.
- Häll av och skölj små vita bönor. Vispa ihop vispgrädde, mjölk, majsstärkelse och japansk soja i en skål. Tillsätt mjölkblandningen, bönor, smulad grönsaksbuljong och rikligt med nymald svartpeppar till pannan. Sjud ca 5 min.
- Potatispuré: Värm mjölk och smör i en liten kastrull. Mosa den kokta potatisen och vispa ner mjölkblandningen med ballong- eller elvisp. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Finhacka bladpersilja. Rör ner en sked lingonsylt i svamppannan och strö över persilja. Servera med potatispuré och resten av lingonsylten.