Linguine di melanzane med halloumigremolata
25-35
Vegetariskt

Linguine di melanzane med halloumigremolata

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • balsamvinäger
  • socker
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Linguine di melanzane

Linguine (Vete)
200 g
Aubergine
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Halloumigremolata

Halloumi (Mjölk, Laktos)
200 g
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 840 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 90 g
  • Protein 43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Linguine di melanzane: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär aubergine i små tärningar. Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta och stek auberginen ca 5 min, tills den fått fin färg. Tillsätt resten av olivoljan, pressad vitlök och chili flakes. Fräs ytterligare ca 1 min.
  3. Rör ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, balsamvinäger, socker och smulad grönsaksbuljong i grytan. Sjud under lock ca 10 min.
  4. Halloumigremolata: Tärna halloumi smått. Finhacka bladpersilja. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min, tills den har fått fin färg. Lägg i en skål och blanda med persilja, citronskal och pressad saft från halva citronen.
  5. Linguine di melanzane: Vänd ner nykokt pasta i auberginesåsen. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  6. Servera linguine di melanzane toppad med halloumigremolata.