Vegetariskt
Morots- och linssoppa med apelsin, timjan och fetaost
3.84 (346)
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
Morötter
300 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Chili flakes
1 krm
Röda linser
125 g
Vatten
7 dl
Tomatpuré
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Timjan
10 g
Apelsin
½ st
Flytande honung
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
½ st
Fetaost
50 g
Frömix
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 696 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 88 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta frömixen hastigt i en torr och het stekpanna!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skala och grovriv morötter. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs morot, lök, pressad vitlök och chili flakes ca 3 min.
Tillsätt röda linser, vatten, tomatpuré och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 15 min, tills linserna är mjuka.
Värm surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka timjan (spara några kvistar till servering). Ta soppan från värmen och mixa till önskad konsistens. Rör ner timjan, pressad apelsinsaft och honung. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa morots- och linssoppan med smulad fetaost, frömix och timjan. Servera med surdegsbaguette.
Smaklig måltid!