Laktosfri
Thailändsk nudelwok med kyckling och jordnötter
3.91 (172)
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Jordnötter·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- socker
- svartpeppar
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
Fisksås
1 msk
Sambal oelek
½ tsk
Socker
½ msk
Olja
½ msk
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Vitkål
250 g
Minutfilé
330 g
Olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hackade jordnötter
1 förp
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 658 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 50 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och klipp nudlarna ett par gånger.
Skölj limen i ljummet vatten. Skala ingefäran. Finriv ingefäran och det yttersta skalet från limen. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad limesaft, pressad vitlök, japansk soja, fisksås, sambal oelek, socker och neutral olja.
Finstrimla morot och vitkål. Strimla minutfilé. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek ca 3 min. Tillsätt de strimlade grönsakerna. Stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner nudlarna och woksåsen. Woka tills allt blir varmt.
Strimla babyspenat. Servera thailändsk nudelwok toppad med spenat och jordnötter.
Smaklig måltid!