Thailändsk nudelwok med kyckling och jordnötter
Laktosfri

Thailändsk nudelwok med kyckling och jordnötter

3.91 (172)
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • svartpeppar
Lime
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja
1 msk
(Sojabönor, Vete)
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Sambal oelek
½ tsk
Socker
½ msk
Olja
½ msk
Risnudlar
½ förp
Morot
1 st
Vitkål
250 g
Minutfilé
330 g
Olja
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
658 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt och klipp nudlarna ett par gånger.
 Skölj limen i ljummet vatten. Skala ingefäran. Finriv ingefäran och det yttersta skalet från limen. Lägg allt i en skål och blanda ner pressad limesaft, pressad vitlök, japansk soja, fisksås, sambal oelek, socker och neutral olja. 
 Finstrimla morot och vitkål. Strimla minutfilé. Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kycklingen och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek ca 3 min. Tillsätt de strimlade grönsakerna. Stek ytterligare ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Blanda ner nudlarna och woksåsen. Woka tills allt blir varmt. 
Strimla babyspenat. Servera thailändsk nudelwok toppad med spenat och jordnötter.
Smaklig måltid!