Lättrimmad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill
35-45
Laktosfri
Utan gluten

Lättrimmad torskfilé med brynt hasselnötssmör, rotsellericrème och dill

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • selleri,
  • hasselnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • smör
  • mjölk
  • svartpeppar
  • vitvinsvinäger

Lättrimmad torsk

Salt
¾ msk
Vatten
3 ½ dl
Torskfilé (Fisk)
300 g

Potatis

Potatis
400 g

Rotsellericrème

Rotselleri (Selleri)
300 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Salt
Svartpeppar

Brynt hasselnötssmör

Hasselnötter (Hasselnötter)
20 g
Smör (Mjölk)
25 g
Vitvinsvinäger
½ tsk

Till servering

Dill
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 535 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 42 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

För ett snabbare recept, hoppa över att rimma fisken! Krydda då med 1 tsk salt istället.

  1. Värm ugnen till 140°C (varmluft) eller 150°C (vanlig).
  2. Lättrimmad torsk: Blanda kallt vatten och salt i en rymlig bunke. Skär fisken i portionsbitar och lägg ner i bunken. Låt stå och rimma ca 15 min. Häll av fisken och låt rinna av på lite hushållspapper. Lägg över i en smord ugnsform och tillaga ca 15 min i mitten av ugnen.
  3. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  4. Rotsellericrème: Skala och skär rotselleri i mindre bitar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och lägg i en mixerbunke. Tillsätt smör och mjölk. Mixa slät med stavmixer. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Brynt hasselnötssmör: Grovhacka hasselnötter. Hetta upp smör i en liten kastrull. När smöret "tystnar" börjar det att brynas, vispa då hela tiden. När det har en gyllenbrun färg är det klart. Dra från värmen och blanda ner hasselnötter och vitvinsvinäger.
  6. Plocka dillen. Servera ugnsbakad lättrimmad torsk med rotsellericrème, kokt potatis och brynt hasselnötssmör. Toppa med dillvippor.