Rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater och pecorino
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater och pecorino

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • smör
  • svartpeppar

Rostade tomater

Tomatmix
1 förp
Bananschalottenlök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Salt
2 krm
Socker
2 krm

Gnocchi

Potatisgnocchi (Vete)
500 g
Rosmarin
5 g
Smör (Mjölk)
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Riven pecorino (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 609 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 91 g
  • Protein 18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Lägg potatisgnocchi i en rymlig bunke och täck med kallt vatten. Låt stå minst 5 min.
  3. Rostade tomater: Dela tomatmix på hälften och klyfta bananschalottenlök. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja. Krydda med torkad salvia, salt och socker. Rosta högt upp i ugnen ca 18 min.
  4. Gnocchi: Häll av gnocchin och grovhacka rosmarin. Hetta upp smör och olivolja i en rymlig stekpanna. Stek gnocchi med rosmarin ca 6 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Servera rosmarinstekt gnocchi med rostade tomater. Toppa med riven pecorino.