Korianderkryddade färsbiffar med citrussallad och couscous
3.94 (139)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- tomatpuré
- vatten
Couscous
125 g
Olivolja
Vatten
2 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Matyoghurt
1 dl
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Blandfärs
250 g
Malen koriander
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Salt
2 krm
Olivolja
Lime
1 st
Grapefrukt
1 st
Rödlök
1 st
Gemsallad
1 förp
Salt
Chili flakes
Olivolja
Flytande honung
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 659 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Häll couscous i en bunke och blanda med lite olivolja. Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 15 min. Fluffa grynen med en gaffel.
Blanda matyoghurt och sambal oelek (efter egen smak) i en skål. Smaka av med lite salt.
Lägg blandfärs i en bunke. Tillsätt malen koriander, tomatpuré, vatten, pressad vitlök, chili flakes och salt. Forma till 4 biffar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna på medelvärme ca 8 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skala grapefrukt med en vass kniv. Tärna fruktköttet eller skär gärna i filéer, om du har tid. Skiva bananschalottenlök tunt. Plocka bladen från gemsallad. Lägg allt i en salladsskål. Blanda med rivet limeskal, lite salt och chili flakes. Ringla över lite olivolja och flytande honung.
Klyfta den använda limen. Servera korianderkryddade färsbiffar med citrussallad, couscous, chiliyoghurt och limeklyfta.
Smaklig måltid!