Potatissoppa med grönkålschips, bönspread och surdegspavé
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Potatissoppa med grönkålschips, bönspread och surdegspavé

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar
  • bakplåtspapper
  • vitvinsvinäger

Potatissoppa

Bakpotatis
1 st
Purjolök
½ st
Olivolja
1 tsk
Vitlök
2 klyfta
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Imat (Havre)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar

Grönkålschips

Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm

Bönspread

Stora vita bönor
1 förp
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 tsk
Torkad timjan
1 krm
Salt

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Frömix
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 674 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 86 g
  • Protein 23 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna frömixen hastigit i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisningen på förpackningen, till servering.
  2. Potatissoppa: Skala och skär bakpotatis i mindre bitar. Strimla purjolök. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Fräs potatis, lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka ca 10 min, tills potatisen är mjuk.
  3. Grönkålschips: Plocka blad från grönkålen (släng de grova stammarna). Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krama in olivolja och salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 min, tills de precis blivit krispiga. Passa noga så att de inte bränns! 
  4. Bönspread: Häll av och skölj stora vita bönor. Lägg i en mixerbunke och tillsätt olivolja, vitvinsvinäger, torkad timjan och lite salt. Mixa till en kräm. Späd eventuellt med lite vatten för en slätare konsistens. 
  5. Potatissoppa: Mixa soppan slät med stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner imat och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Toppa potatissoppan med grönkålschips och frömix. Servera med surdegspavé och bönspread.