20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Risonipaella med rostad mandel, pimientos de padrón och vitlökscrème
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Havre,
- vete,
- mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vatten
- grönsaksbuljong
- olivolja
Vitlökscrème
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm
Saffransrisoni
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Saffran
1 förp
Risoni (Vete)
150 g
Pimientos de padrón
Pimientos de padrón
1 förp
Olivolja
Salt
Vitlöksfrästa grönsaker
Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Chili flakes
Paprikapulver
½ msk
Till servering
Kruspersilja
20 g
Mandel (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 511 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 74 g
- Protein 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
- Vitlökscrème: Blanda imat fraiche, pressad vitlök och salt i en liten skål.
- Saffransrisoni: Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om emellanåt så att inte risonin fastnar i botten på kastrullen.
- Pimientos de padrón: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs pimientos de padrón ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat.
- Vitlöksfrästa grönsaker: Klyfta rödlök och skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs allt tillsammans med pressad vitlök ca 3 min. Krydda med paprikapulver, salt och lite chili flakes.
- Risonipaella: Vänd ner den kokta risonin i stekpannan med vitlöksfrästa grönsaker. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Grovhacka kruspersilja. Toppa risonipaellan med persilja och rostad mandel. Servera med piminetos de padrón och vitlökscrème.