Risonipaella med rostad mandel, pimientos de padrón och vitlökscrème
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Risonipaella med rostad mandel, pimientos de padrón och vitlökscrème

Ingredienser

Allergener
  • Havre,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • olivolja

Vitlökscrème

Imat fraiche (Havre)
1 dl
Vitlök
½ klyfta
Salt
1 krm

Saffransrisoni

Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Saffran
1 förp
Risoni (Vete)
150 g

Pimientos de padrón

Pimientos de padrón
1 förp
Olivolja
Salt

Vitlöksfrästa grönsaker

Rödlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Chili flakes
Paprikapulver
½ msk

Till servering

Kruspersilja
20 g
Mandel (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 511 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Lägg över i en skål.
  2. Vitlökscrème: Blanda imat fraiche, pressad vitlök och salt i en liten skål.
  3. Saffransrisoni: Koka upp vatten, smulad grönsaksbuljong och saffran i en rymlig kastrull. Tillsätt risoni och koka ca 10 min. Rör om emellanåt så att inte risonin fastnar i botten på kastrullen.
  4. Pimientos de padrón: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs pimientos de padrón ca 3 min. Krydda med lite salt. Lägg upp på ett fat.
  5. Vitlöksfrästa grönsaker: Klyfta rödlök och skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs allt tillsammans med pressad vitlök ca 3 min. Krydda med paprikapulver, salt och lite chili flakes.
  6. Risonipaella: Vänd ner den kokta risonin i stekpannan med vitlöksfrästa grönsaker. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Grovhacka kruspersilja. Toppa risonipaellan med persilja och rostad mandel. Servera med piminetos de padrón och vitlökscrème.