Wokade grönsaker med tofu, risnudlar och koriander
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Wokade grönsaker med tofu, risnudlar och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja

Marinerad tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 förp
Socker
1 msk
Neutral olja

Wok

Broccoli
1 st
Röd paprika
1 st
Ingefära
1 bit
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Neutral olja
1 msk

Till servering

Risnudlar
½ förp
Lime
1 st
Koriander
20 g
Salladslök
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 566 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 68 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten. 
  2. Marinerad tofu: Torka tofun torr med lite hushållspapper och skär i strimlor. Blanda japansk soja och socker i en bunke och rör om tills sockret löst sig.
  3. Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna och stek tofun ca 5 min, tills den fått yta och fin färg. Vänd ner i skålen med sojamarinad och spara pannan.
  4. Wok: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Klyfta röd paprika. Skala och finstrimla ingefära. Skiva röd chili och vitlök tunt.
  5. Hetta upp neutral olja i den använda pannan och fräs grönsakerna ca 3 min. Tillsätt tofun och sojamarinaden till pannan och låt allt bli varmt. Blanda woken med nudlar direkt i pannan eller på ett serveringsfat.
  6. Klyfta lime och grovhacka koriander. Strimla salladslöken.
  7. Toppa woken med koriander och salladslök, servera med limeklyftor.