Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås och pinjenötter
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • sambal oelek
  • grönsaksbuljong
  • socker

Vegofrikadeller

Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs
1 förp
Ströbröd
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Tomatsås

Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Cocktailtomater
125 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Sambal oelek
1 tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Pinjenötter
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 733 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 98 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
  2. Vegofrikadeller: Finriv bananschalottenlök och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 8 bollar.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg på ett fat och spara stekpannan.
  4. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek, smulad grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Blanda ner frikadellerna och cocktailtomaterna i tomatsåsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera vegofrikadeller i tomatsås med linguine. Toppa med ruccola och pinjenötter (se tips).