Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater
4.13 (229)
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- flytande honung
- kycklingbuljong
- mjölk
- olivolja
- salt
- ströbröd
- svartpeppar
- vitlök
- vitvinsvinäger
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Ruccola
65 g
Bulgur
125 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Mjölk
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 638 kcal
- Fett:
- 34 g
- Kolhydrater:
- 51 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg cocktailtomater på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men blanda ner smulad kycklingbuljong i vattnet. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering.
Pressa ner vitlök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs. Forma till 4 st platta biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Klyfta den skalade citronen. Blanda ruccola med de rostade cocktailtomaterna. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, citronklyfta och matyoghurt.
Smaklig måltid!