Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- vitvinsvinäger
- flytande honung
- salt
- kycklingbuljong
- vitlök
- ströbröd
- mjölk
- svartpeppar
Rostade tomater
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Ruccola
65 g
Citronbulgur
Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st
Örtiga fläskfärsbullar
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Till servering
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
- Energi 639 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostade tomater: Lägg cocktailtomater på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
- Citronbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men blanda ner smulad kycklingbuljong i vattnet. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering.
- Örtiga fläskfärsbiffar: Pressa ner vitlök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs. Forma till 4 st platta biffar.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Klyfta den skalade citronen. Blanda ruccola med de rostade cocktailtomaterna. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, citronklyfta och matyoghurt.