Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater

Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater

4.13 (229)
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande honung
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Ruccola
65 g
Bulgur
125 g
(Vete)
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Mjölk
2 msk
(Mjölk)
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
638 kcal
Fett:
34 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg cocktailtomater på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men blanda ner smulad kycklingbuljong i vattnet. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering. 
 Pressa ner vitlök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs. Forma till 4 st platta biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
Klyfta den skalade citronen. Blanda ruccola med de rostade cocktailtomaterna. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, citronklyfta och matyoghurt.
Smaklig måltid!