Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater
15-20

Örtiga fläskfärsbiffar med bulgur och rostade tomater

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • flytande honung
  • salt
  • kycklingbuljong
  • vitlök
  • ströbröd
  • mjölk
  • svartpeppar

Rostade tomater

Cocktailtomater
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitvinsvinäger
1 tsk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Ruccola
65 g

Citronbulgur

Bulgur (Vete)
125 g
Kycklingbuljong
½ tärning
Citron
1 st

Örtiga fläskfärsbullar

Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Torkad oregano
½ msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Olivolja

Till servering

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Näringsvärde per portion
  • Energi 639 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rostade tomater: Lägg cocktailtomater på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, vitvinsvinäger, honung och salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 15 min.
  3. Citronbulgur: Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men blanda ner smulad kycklingbuljong i vattnet. Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Strö citronskal över bulgurn precis innan servering. 
  4. Örtiga fläskfärsbiffar: Pressa ner vitlök i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och fläskfärs. Forma till 4 st platta biffar.
  5. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  6. Klyfta den skalade citronen. Blanda ruccola med de rostade cocktailtomaterna. Servera örtiga fläskfärsbiffar med citronbulgur, ugnsrostade tomater, citronklyfta och matyoghurt.