Masala chicken med coconut cream och babyspenat
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Masala chicken med coconut cream och babyspenat

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • olivolja
    • salt
    • vatten
    • kycklingbuljong
    • socker

    Masala chicken

    Gul lök
    1 st
    Röd paprika
    1 st
    Kycklinglårfilé
    300 g
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Garam masala
    1 förp
    Salt
    ½ tsk
    Krossade tomater
    1 förp
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    ½ dl
    Kycklingbuljong
    ½ tärning
    Socker
    1 tsk

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Babyspenat
    30 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 700 kcal
    • Fett 29 g
    • Kolhydrater 71 g
    • Protein 39 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Klyfta gul lök och skär röd paprika i mindre bitar. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar.
    3. Masala chicken: Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om ca 3 min. Tillsätt lök, pressad vitlök och paprika, stek ytterligare ca 2 min. Krydda med garam masala och salt. 
    4. Tillsätt krossade tomater, coconut cream, vatten, smulad kycklingbuljong och socker till pannan. Sjud ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt.
    5. Blanda ner babyspenat i grytan. Servera masala chicken med basmatiris.