Smörstekt torsk med remouladesås, citron och gurksallad
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Smörstekt torsk med remouladesås, citron och gurksallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • svaveldioxid,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Remouladsås (Svaveldioxid, Ägg, Senap)
1 förp
Citron
½ st

Gurksallad

Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Olivolja
Salt

Smörstekt torsk

Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Smör (Mjölk)
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 536 kcal
  • Fett 25 g
  • Kolhydrater 44 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Gurksallad: Skär gurka i grova bitar och halvera rädisor. Finstrimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, pressad citronsaft och salt.
  3. Smörstekt torsk: Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida, tills den är genomstekt och har fått fin färg.
  4. Klyfta resten av den använda citronen. Servera nystekt torsk med färskpotatis, gurksallad, remouladesås och citronklyfta.