Laktosfri
Utan gluten
Smörstekt torsk med remouladesås, citron och gurksallad
Nytt recept
Under 20 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
Potatis
400 g
Remouladsås
1 förp
Citron
½ st
Gurka
1 st
Rädisor
1 förp
Rödlök
1 st
Citron
½ st
Olivolja
Salt
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Smör
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 536 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 44 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skär gurka i grova bitar och halvera rädisor. Finstrimla rödlök. Lägg allt i en skål och blanda med lite olivolja, pressad citronsaft och salt.
Skär fisken i portionsbitar. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Stek fisken i en stekpanna med smör ca 2 min per sida, tills den är genomstekt och har fått fin färg.
Klyfta resten av den använda citronen. Servera nystekt torsk med färskpotatis, gurksallad, remouladesås och citronklyfta.
Smaklig måltid!