Vegetarisk linsbolognese med tagliatelle och parmigiano reggiano
30-40
Laktosfri
Vegetariskt

Vegetarisk linsbolognese med tagliatelle och parmigiano reggiano

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vatten
  • balsamvinäger
  • sambal oelek
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Linsbolognese

Morot
1 st
Gul lök
1 st
Olivolja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Belugalinser
125 g
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Torkad oregano
1 tsk
Torkad timjan
1 tsk
Balsamvinäger
2 tsk
Sambal oelek
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar

Grönsallad

Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Svartpeppar

Till servering

Tagliatelle (Vete)
200 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 722 kcal
  • Fett 13 g
  • Kolhydrater 114 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Linsbolognese: Grovriv morot. Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek morot och lök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök och stek ytterligare ca 2 min.
  2. Tillsätt belugalinser, krossade tomater, vatten, torkad oregano, torkad timjan, balsamvinäger, sambal oelek, salt och smulad grönsaksbuljong. Sjud under lock ca 30 min, rör om då och då. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen.
  4. Grönsallad: Lägg mixsallad i en skål och dressa med lite olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar. 
  5. Finriv parmesanost. Blanda nykokt tagliatelle med linsbolognese. Servera med riven parmesan och grönsallad.