Pannbiffar med inlagd gurka och kokt potatis
25-35

Pannbiffar med inlagd gurka och kokt potatis

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • ströbröd
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • köttbuljong
  • vitvinsvinäger

Till servering

Potatis
400 g
Bladpersilja
20 g

Inlagd gurka

Snackgurka
1 st
Vatten
1 dl
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk

Pannbiffar

Mjölk (Mjölk, Laktos)
½ dl
Ströbröd
¼ dl
Torkad timjan
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Smör (Mjölk)
½ tsk

Sås

Bananschalottenlök
1 st
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 dl
Köttbuljong
½ tärning
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
½ tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Socker
½ tsk
Näringsvärde per portion
  • Energi 607 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 70 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  2. Inlagd gurka: Skiva snackgurka tunt och lägg i en bunke. Blanda med vatten, socker och ättikssprit (12%).
  3. Pannbiffar: Blanda mjölk, ströbröd, torkad timjan, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma färsen till 4 biffar.
  4. Hetta upp en rymlig stekpanna med lite smör och bryn biffarna ca 2 min per sida, tills de fått färg. Lyft över på en tallrik. Spara pannan.
  5. Sås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite smör i den använda stekpannan och fräs löken ca 2 min. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt smulad köttbuljong, socker, vitvinsvinäger, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. Lägg tillbaka biffarna i pannan och sjud ca 6 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  6. Grovhacka bladpersilja. Toppa pannbiffarna med persilja och servera med sås, inlagd gurka och kokt potatis.