Linsstroganoff med pannoumi, basmatiris och mixsallad
20-30
Utan gluten
Vegetariskt
13
Points®värde per portion

Linsstroganoff med pannoumi, basmatiris och mixsallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • svaveldioxid,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Linsstroganoff

Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Gul lök
1 st
Morot
2 st
Röda linser, (190 g)
½ förp
Neutral olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
1 påse
Dijonsenap (Svaveldioxid, Senap)
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Basmatiris
1 dl
Mixsallad
30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Förberedelser: Skär pannoumi i tärningar, ca 1x1 cm. Finhacka gul lök. Skala och grovriv morot. Häll av och skölj röda linser.
  3. Linsstroganoff: Hetta upp 1 tsk neutral olja i en stekpanna och stek pannoumitärningarna gyllene. Lägg över på ett fat. Spara stekpannan.
  4. Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan och fräs gul lök och morot ca 3 min. Tillsätt pressad vitlök och tomatpuré, fräs ytterligare ca 2 min.
  5. Häll på Milda mat, krossade tomater och grönsaksbuljong. Rör ner avrunna linser och låt puttra några minuter.   
  6. Smaka av med dijonsenap, balsamvinäger, torkad timjan, lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera linsstroganoff med basmatiris och mixsallad. Toppa med pannoumi.