Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta al limone med kapris och sparris
Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
Citron
1 st
Kapris
1 burk
Imat fraiche
2 dl
Salt
2 krm
Svartpeppar
Casarecce
200 g
Grön sparris
1 knippe
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 621 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3.
Häll av och grovhacka kapris, lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från hela citronen och pressa saften från halva i bunken med kapris. Blanda ner imat fraiche, salt och nymald svartpeppar.
Koka casarecce enligt anvisning på förpackningen.
Skär bort den nedersta träiga delen av sparrisen. Skär resten av sparrisen i ca 3 cm långa bitar. Finhacka vitlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek sparrisen ca 2 min på hög värme. Låt vitlöken steka med den sista minuten så den inte bränner. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Häll av casarecce och lägg tillbaka i kastrullen. Blanda ner pastasåsen och rör tills pastan blivit krämig. Smaka av med salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer citronsaft. Servera pasta al limone toppad med vitlöksstekt sparris.
Smaklig måltid!