Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Hummustallrik med ras el hanout, rostad mandel och koriandersalsa
Nytt recept
Under 40 min
18 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete·
- Mandel
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
Surdegsbaguette
1 st
Mandelspån
25 g
Kikärtor
2 förp
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ msk
Salt
1 tsk
Sesamolja
1 msk
Citron
1 st
Koriander
20 g
Vitlök
1 klyfta
Grön chili
1 st
Olja
2 tsk
Salt
1 krm
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olja
Tomatpuré
1 förp
Ras el hanout
1 msk
Spiskummin
½ msk
Salt
½ tsk
Vatten
2 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 771 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 105 g
- Protein:
- 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Tillaga surdegsbaguette enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Häll av kikärtorna, men spara ca 1 dl spad. Lägg kikärtorna och spad i en mixerbunke tillsammans med pressad vitlök, spiskummin, salt och sesamolja. Pressa ner saft från citronen och mixa helt slät med stavmixer.
Finhacka koriander, vitlök och grön chili (för en mildare salsa, ta bort kärnor och fröfäste från chilin). Lägg allt i en skål och blanda med olja och salt.
Rosta mandelspån i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna.
Tärna zucchini och skär röd paprika i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och fräs grönsakerna tillsammans med pressad vitlök ca 3 min. Tillsätt tomatpuré, ras el hanout, spiskummin och salt. Blanda ner vatten och låt koka ihop.
Lägg hummus i botten på två tallrikar. Lägg på ratatouille och en klick koriandersalsa. Toppa med rostad mandel. Servera med nygräddad baguette.
Smaklig måltid!