Ljummen kycklingsallad med avokado och krutonger
25-35
11
Points®värde per portion

Ljummen kycklingsallad med avokado och krutonger

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Flytande margarin
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm

Dressing

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
½ dl
Majonnäs (Ägg)
1 msk
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar

Grönsaker

Grön sparris
1 knippe
Neutral olja
1 tsk
Avokado
1 st
Cocktailtomater
250 g
Ruccola
30 g
Salt

Krutonger

Krutonger (Vete)
1 förp
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Kyckling: Hetta upp flytande margarin i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna runt om, ca 8 min per sida tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg upp på skärbrädan och skiva upp dem till servering.
  2. Dressing: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner majonnäs och pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  3. Grönsaker: Skär bort den nedersta delen på sparrisstjälkarna och dela sparrisen i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs sparris tills de har fått fin färg, ca 3 min.
  4. Skala, kärna ur och skiva avokado. Halvera cocktailtomater.
  5. Lägg upp ruccola på ett fat, lägg på sparris, avokado, cocktailtomater, kycklingskivor och krutonger. Ringla över dressingen.