Tagliatelle med krämig laxsås

ViktVäktarna

Tagliatelle med krämig laxsås

4.21 (278)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Fiskbuljong
  • flytande margarin
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
Röd paprika
1 st
Purjolök
½ st
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Curry
1 tsk
Flytande margarin
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Vatten
1 dl
Fiskbuljong
½ tärning
Torkad dragon
1 tsk
Minifraiche
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
Svartpeppar
Tagliatelle
125 g
(Vete)
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
620 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
53 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
 Tärna röd paprika smått och finstrimla purjolök. Skär laxfilé i mindre bitar, ca 3x3 cm.
Hetta upp flytande margarin i en stekgryta. Fräs curry, röd paprika och purjolök ca 2 min på medelvärme. 
Koka tagliatelle enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl av pastavattnet när du häller av pastan.
 Rör ner tomatpuré, vatten, smulad fiskbuljong och smulad torkad dragon. Koka upp och sjud ca 5 min.
Blanda ner minifraiche och laxbitarna, sjud på svag värme tills fisken är klar ca 5 min. Späd med lite av det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera krämig laxsås med tagliatelle och mixsallad. 
Smaklig måltid!