Risotto med ugnsrostade gulbetor, champinjoner och pinjenötter

ViktVäktarna

Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt

Risotto med ugnsrostade gulbetor, champinjoner och pinjenötter

4.21 (472)
Under 50 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • flytande margarin
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Gulbeta
2 st
Olja
1 tsk
Salt
Bakplåtspapper
1 st
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Parmesanost, (15 g)
¾ bit
(Mjölk)
Olivolja
½ msk
Risottoris
1½ dl
Vitt matlagningsvin
1 dl
(Svaveldioxid)
Salt
Svartpeppar
Pinjenötter, 1 msk
Champinjoner
200 g
Flytande margarin
1 tsk
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
488 kcal
Fett:
14 g
Kolhydrater:
77 g
Protein:
13 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skala och klyfta gulbetor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och lite salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min, tills de mjuknat och fått fin färg. 
Koka upp vatten och smulad grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen. Finhacka schalottenlök och vitlök. Finriv parmesanost.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min. Häll på matlagningsvin och reducera till ungefär hälften, blanda runt hela tiden. 
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Blanda ner riven parmesanost i risotton precis innan servering. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Rosta pinjenötter i en torr och het stekpanna, ca 2 min. Spara stekpannan.
Skär champinjonerna i mindre bitar. Hetta upp flytande margarin i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja. Servera risotton med gulbetor och svamp. Toppa med pinjenötter och persilja. 
Smaklig måltid!