Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök
20-30
Utan gluten
10
Points®värde per portion

Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • kräftdjur,
  • ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • ättiksprit (12%)
  • äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • neutral olja

Picklad rödlök

Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl

Morot- och potatisrösti

Potatis
400 g
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Neutral olja
2 tsk

Till servering

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Gräslök
10 g
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.

  1. Picklad rödlök: Hacka rödlök. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, ställ in i kylen till servering.
  2. Morot- och potatisrösti: Riv potatis, morot och gul lök. Lägg allt i en bunke och blanda ner ägg, salt och nymald svartpeppar.
  3. Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 4 jämna rösti i stekpannan. Stek ca 5 min per sida, låt dem få fin stekyta innan du vänder på dem (se tips!). 
  4. Häll av räkor och strimla gräslök. Lyft ur picklad rödlök ur lagen. 
  5. Servera nystekt morot- och potatisrösti toppad med räkor, matyoghurt, avrunnen picklad lök och gräslök.