Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

ViktVäktarna

Utan gluten

Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök

3.92 (728)
Under 30 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Kräftdjur
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • ättiksprit (12%)
  • olja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl
Potatis
400 g
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Äggula
1 st
(Ägg)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
2 tsk
Räkor
1 förp
(Kräftdjur)
Gräslök
10 g
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
383 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
50 g
Protein:
20 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.

Hacka rödlök. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, ställ in i kylen till servering.
 Riv potatis, morot och gul lök. Lägg allt i en bunke och blanda ner ägg, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 4 jämna rösti i stekpannan. Stek ca 5 min per sida, låt dem få fin stekyta innan du vänder på dem (se tips!). 
Häll av räkor och strimla gräslök. Lyft ur picklad rödlök ur lagen. 
Servera nystekt morot- och potatisrösti toppad med räkor, matyoghurt, avrunnen picklad lök och gräslök. 
Smaklig måltid!