ViktVäktarna
Utan gluten
Morot- och potatisrösti med räkor och picklad lök
3.92 (728)
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Kräftdjur·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Äggula
- ättiksprit (12%)
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Rödlök
1 st
Vatten
½ dl
Socker
½ dl
Ättiksprit (12%)
¼ dl
Potatis
400 g
Morot
2 st
Gul lök
1 st
Äggula
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Olja
2 tsk
Räkor
1 förp
Gräslök
10 g
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 383 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 50 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tycker du att röstin är svår att vända, använd en tallrik som hjälp.
Hacka rödlök. Häll vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull och koka upp. Ta kastrullen från värmen. Lägg ner löken och blanda med lagen, ställ in i kylen till servering.
Riv potatis, morot och gul lök. Lägg allt i en bunke och blanda ner ägg, salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp neutral olja i en stekpanna på medelvärme. Tryck ut rotfrukterna till 4 jämna rösti i stekpannan. Stek ca 5 min per sida, låt dem få fin stekyta innan du vänder på dem (se tips!).
Häll av räkor och strimla gräslök. Lyft ur picklad rödlök ur lagen.
Servera nystekt morot- och potatisrösti toppad med räkor, matyoghurt, avrunnen picklad lök och gräslök.
Smaklig måltid!