Laktosfri
Utan gluten
Vietnamesiska fläskfärsspett med ljummen rissallad, mynta och jordnötter
4.08 (638)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Fisk·
- Jordnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grillspett
- mjölk
- olja
- salt
- socker
- ströbröd
- vitlök
Lime, skal
1 st
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Fläskfärs
250 g
Olja
Grillspett
4 st
Röd chili
1 st
Vitlök
1 klyfta
Socker
1 msk
Fisksås
25 ml
Lime, saft
1 st
Jasminris
125 g
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Gurka
1 st
Mynta
20 g
Jordnötter
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 746 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 33 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke. Tillsätt finrivet limeskal, pressad vitlök, salt och fläskfärs. Blanda ordentligt och forma till 4 järpar.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek fläskfärsjärparna runtom, ca 3 min. Lägg över i en ugnsform. Trä upp de stekta järparna på grillspett om ni vill. Tillaga klart i mitten av ugnen ca 15 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Grovhacka röd chili och vitlök. Mortla ihop socker, chili och vitlök i en mortel (har ni ingen mortel så finhacka chili och vitlök och lägg i en skål). Blanda ner fisksås och pressad saft från den använda limen.
Skala och finstrimla morot och rödlök. Skär gurka i små tärningar. Plocka bladen från myntan. Strimla hälften av myntan och spara resten till servering. Blanda ihop alla grönsaker, strimlad mynta, kokt jasminris, jordnötter och dressing.
Toppa rissalladen med myntablad och servera med fläskfärsspett.
Smaklig måltid!