Köttbullar i tomatsås med mezze maniche, cocktailtomater och ruccola
30-40
Laktosfri

Köttbullar i tomatsås med mezze maniche, cocktailtomater och ruccola

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • selleri,
  • vete,
  • mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • socker
  • kycklingbuljong
  • svartpeppar
  • sambal oelek
  • salt
  • ströbröd
  • mjölk

Tomatsås

Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar

Köttbullar

Bananschalottenlök
½ st
Nötfärs
250 g
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Mjölk (Mjölk)
3 msk
Olivolja

Tomat - och sellerisallad

Cocktailtomater
250 g
Selleristjälk (Selleri)
1 st
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g
Mandelspån (Mandel)
25 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 819 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 94 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du inget lock till stekpannan går det bra att använda lite aluminiumfolie istället.

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
  2. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, socker, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  3. Köttbullar: Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, sambal oelek, pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna ca 2 min. 
  4. Häll tomatsåsen över köttbullarna och sjud under lock (se tips) ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Var försiktig när du häller på tomatsåsen, det kan stänka när både stekpanna och sås är varmt.
  5. Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tomat - och sellerisallad: Halvera cocktailtomater och strimla selleristjälk, lägg allt i en skål. Blanda ner olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i skålen. Grovhacka ruccola. Blanda ner ruccola vid servering.
  7. Strö mandelspån över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med mezze maniche och tomat - och sellerisallad.