Köttbullar i tomatsås med mezze maniche, cocktailtomater och ruccola
Laktosfri

Köttbullar i tomatsås med mezze maniche, cocktailtomater och ruccola

3.95 (130)
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri
    ·
  • Vete
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • mjölk
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • sambal oelek
  • socker
  • ströbröd
  • svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Rödvinsvinäger
1 tsk
Krossade tomater
1 förp
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Nötfärs
250 g
Sambal oelek
½ tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ströbröd
2 msk
Mjölk
3 msk
(Mjölk)
Olivolja
Cocktailtomater
250 g
Selleristjälk
1 st
(Selleri)
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
819 kcal
Fett:
29 g
Kolhydrater:
94 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du inget lock till stekpannan går det bra att använda lite aluminiumfolie istället.

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 5.
Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt rödvinsvinäger, krossade tomater, socker, smulad kycklingbuljong och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Finhacka bananschalottenlök och lägg i en bunke. Blanda ner nötfärs, sambal oelek, pressad vitlök, salt, nymald svartpeppar, ströbröd och mjölk. Forma till ca 8 köttbullar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och bryn köttbullarna ca 2 min. 
Häll tomatsåsen över köttbullarna och sjud under lock (se tips) ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Var försiktig när du häller på tomatsåsen, det kan stänka när både stekpanna och sås är varmt.
Koka mezze maniche enligt anvisning på förpackningen.
 Halvera cocktailtomater och strimla selleristjälk, lägg allt i en skål. Blanda ner olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar i skålen. Grovhacka ruccola. Blanda ner ruccola vid servering.
Strö mandelspån över köttbullarna. Servera köttbullar i tomatsås med mezze maniche och tomat - och sellerisallad.
Smaklig måltid!