Kyckling i sötsyrlig dillsås med rimmad gurka och dillrostade morötter
30-40

Kyckling i sötsyrlig dillsås med rimmad gurka och dillrostade morötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • socker
  • olivolja
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • ättiksprit (12%)

Rimmad gurka

Snackgurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
1 krm

Dillrostade morötter

Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
5 g

Kyckling i dillsås

Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör (Mjölk)
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
¾ msk
Vatten
1 ¾ dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dill
15 g
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
¾ msk

Kokt potatis

Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 554 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rimmad gurka: Hyvla tunna skivor av gurkan med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en skål och blanda med salt och socker. Låt stå tills servering.
  3. Kokt potatis: Koka potatis i lättsaltat vatten.
  4. Dillrostade morötter: Skala morötter och skär i stavar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Plocka dill och blanda med de rostade morötterna precis innan servering.
  5. Kyckling i dillsås: Finhacka gul lök. Halvera kycklinglårfilé. Hetta upp lite smör i en stekgryta och fräs kyckling och lök ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i kycklinggrytan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Häll bort vätskan från den rimmade gurkan. Servera kyckling i sötsyrlig dillsås med dillrostade morötter, rimmad gurka och potatis.