Kyckling i sötsyrlig dillsås med rimmad gurka och dillrostade morötter

Kyckling i sötsyrlig dillsås med rimmad gurka och dillrostade morötter

3.92 (366)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ättiksprit (12%)
  • kycklingbuljong
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Snackgurka
1 st
Salt
2 krm
Socker
1 krm
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Dill
5 g
Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
300 g
Smör
(Mjölk)
Salt
1 ½ krm
Svartpeppar
Vetemjöl
¾ msk
(Vete)
Vatten
1 ¾ dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ tärning
Dill
15 g
Socker
½ msk
Ättiksprit (12%)
¾ msk
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
554 kcal
Fett:
21 g
Kolhydrater:
56 g
Protein:
35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Putsa inte bort fettet från kycklingen, det smälter i stekpannan och ger en god smak.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Hyvla tunna skivor av gurkan med en mandolin eller osthyvel. Lägg i en skål och blanda med salt och socker. Låt stå tills servering.
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Skala morötter och skär i stavar. Lägg i en ugnsform och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta i övre delen av ugnen ca 20 min. Plocka dill och blanda med de rostade morötterna precis innan servering.
Finhacka gul lök. Halvera kycklinglårfilé. Hetta upp lite smör i en stekgryta och fräs kyckling och lök ca 2 min, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i kycklinggrytan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Häll bort vätskan från den rimmade gurkan. Servera kyckling i sötsyrlig dillsås med dillrostade morötter, rimmad gurka och potatis.
Smaklig måltid!