Ingredienser
2 pers
Allergener
- Kräftdjur,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vatten
- neutral olja
- vitlök
Woksås
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
3 msk
Majsstärkelse
½ msk
Socker
½ msk
Vatten
2 msk
Neutral olja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Chili flakes
1 krm
Chow mein
Äggnudlar (Ägg, Vete)
½ förp
Broccoli
1 st
Salladslök
1 förp
Rädisor
1 förp
Neutral olja
Till servering
Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Ägg (Ägg)
2 st
Neutral olja
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 558 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 60 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
- Häll av räkor. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal med räkorna.
- Woksås: Häll japansk soja i en skål. Tillsätt majsstärkelse och rör tills det löser sig. Blanda ner socker, vatten, neutral olja, pressad vitlök, chili flakes och pressad saft från halva den använda limen. Dela den andra halvan i 2 klyftor till servering.
- Chow mein: Skär broccoli i små buketter, skiva stammen tunt. Skär den vita delen av salladslöken i ca 2 cm långa bitar. Strimla resten (den gröna delen) av salladslöken tunt. Skiva rädisor.
- Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek äggen på ena sidan, tills vitan har stelnat. Strö över lite chili flakes.
- Chow mein: Hetta upp rikligt med neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Woka broccolin och de vita salladslöksbitarna ca 2 min på hög värme. Tillsätt nudlar och woksås. Woka ytterligare ca 1 min, tills nudlarna är varma. Blanda ner räkor och rädisor.
- Strö strimlad salladslök över woken. Servera chow mein med stekt ägg och limeklyfta.