Vegetariska dan dan nudlar med grönsaker och jordnötter
Vegetariskt

Vegetariska dan dan nudlar med grönsaker och jordnötter

3.95 (299)
Under 40 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Jordnötter
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • sambal oelek
  • socker
  • vatten
Äggnudlar
½ förp
(Vete)
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Vitlök
½ klyfta
Lime
1 st
Japansk soja
2 msk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
1 msk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Olja
Näringsinnehåll per portion
Energi:
671 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
64 g
Protein:
33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
 Lägg jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad limesaft, japansk soja, vatten, socker och sambal oelek (efter egen smak). Mixa med en stavmixer till en dressing.
Grovriv halloumi. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek osten på hög värme under omrörning ca 3 min, tills osten fått fin färg. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan. 
 Strimla bananschalottenlök och röd paprika.
Hetta upp lite neutral olja i den sparade stekpannan. Fräs lök ca 3 min. Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. 
Tillsätt avhällda nudlar, babyspenat och dan dan dressing till stekpannan. Låt allt bli varmt under omrörning ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja.
Servera dan dan nudlar toppad med halloumi. 
Smaklig måltid!