Vegetariska dan dan nudlar med grönsaker och jordnötter
30-40
Vegetariskt

Vegetariska dan dan nudlar med grönsaker och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • jordnötter,
  • sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker
  • sambal oelek
  • neutral olja

Till servering

Äggnudlar (Vete)
½ förp
Halloumi (Mjölk, Laktos)
150 g

Dan dan

Jordnötter (Jordnötter)
40 g
Vitlök
½ klyfta
Lime
1 st
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
1 msk
Socker
1 tsk
Sambal oelek
1 tsk

Grönsaker

Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Neutral olja
Näringsvärde per portion
  • Energi 671 kcal
  • Fett 32 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 33 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola kallt.
  2. Dan dan: Lägg jordnötter i en mixerbunke. Tillsätt pressad vitlök, pressad limesaft, japansk soja, vatten, socker och sambal oelek (efter egen smak). Mixa med en stavmixer till en dressing.
  3. Grovriv halloumi. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek osten på hög värme under omrörning ca 3 min, tills osten fått fin färg. Lägg på en tallrik. Spara stekpannan. 
  4. Grönsaker: Strimla bananschalottenlök och röd paprika.
  5. Hetta upp lite neutral olja i den sparade stekpannan. Fräs lök ca 3 min. Tillsätt röd paprika och fräs ytterligare ca 2 min. 
  6. Tillsätt avhällda nudlar, babyspenat och dan dan dressing till stekpannan. Låt allt bli varmt under omrörning ca 1 min. Smaka av med lite japansk soja.
  7. Servera dan dan nudlar toppad med halloumi.