20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig portabellopasta med sesamfrön och röd chili
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- havre,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitlök
- olivolja
- tomatpuré
- salt
- svartpeppar
Svampsås
Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
½ tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ krm
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Svartpeppar
½ krm
Till servering
Casarecce (Vete)
200 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
65 g
Näringsvärde per portion
- Energi 513 kcal
- Fett 12 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
- Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten till steg 5.
- Förberedelser: Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skär salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering).
- Svampsås: Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs portabellosvamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat.
- Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré, salt och imat fraiche. Låt koka ihop ca 1 min.
- Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampsås och babyspenat. Späd med lite sparat pastavatten för önskad konsistens. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
- Toppa svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.