Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Krämig portabellopasta med sesamfrön och röd chili
3.92 (558)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Portabello
150 g
Salladslök
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Olivolja
½ tsk
Sesamfrön
1 msk
Japansk soja
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Salt
½ krm
Imat fraiche
1 dl
Svartpeppar
½ krm
Casarecce
200 g
Bladpersilja
20 g
Babyspenat
65 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 512 kcal
- Fett:
- 12 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca ½ dl pastavatten till steg 5.
Skär portabello i cm-tjocka skivor. Skär salladslök, vitlök och röd chili tunt (spara lite till servering).
Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs portabellosvamp, salladslök, vitlök och chili ca 5 min, tills svampen mjuknat.
Tillsätt sesamfrön, japansk soja, tomatpuré, salt och imat fraiche. Låt koka ihop ca 1 min.
Finhacka bladpersilja. Blanda kokt casaeccepasta med svampsås och babyspenat. Späd med lite sparat pastavatten för önskad konsistens. Smaka av med lite nymald svartpeppar.
Toppa svamppasta med bladpersilja och lite röd chili.
Smaklig måltid!