20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- vatten
- socker
Tandoori curry
Tomat
2 st
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Röda linser
1 förp
Neutral olja
Tikka masala
1 burk
Salt
¾ tsk
Coconut cream
1 förp
Vatten
1½ dl
Socker
½ tsk
Citron
1 st
Till servering
Basmatiris
125 g
Koriander
20 g
Mandelspån
25 g
Näringsvärde per portion
- Energi 668 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 89 g
- Protein 23 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj röda linser.
- Tandoori curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tikka masala och salt ca 2 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner röda linser, coconut cream, vatten och socker. Sjud under lock ca 5 min.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån ca 1 min, eller tills de fått fin färg.
- Smaka av grytan med pressad saft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
- Toppa tandoori curry med rostade mandelspån och koriander. Servera med basmatiris och citronklyftor.