Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander
20-30
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Tandoori curry med röda linser, mandel och koriander

Ingredienser

Allergener

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror

    • neutral olja
    • salt
    • vatten
    • socker

    Tandoori curry

    Tomat
    2 st
    Bananschalottenlök
    1 st
    Vitlök
    2 klyfta
    Röda linser
    1 förp
    Neutral olja
    Tikka masala
    1 burk
    Salt
    ¾ tsk
    Coconut cream
    1 förp
    Vatten
    1½ dl
    Socker
    ½ tsk
    Citron
    1 st

    Till servering

    Basmatiris
    125 g
    Koriander
    20 g
    Mandelspån
    25 g
    Näringsvärde per portion
    • Energi 668 kcal
    • Fett 24 g
    • Kolhydrater 89 g
    • Protein 23 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

    Så här gör du

    1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    2. Förberedelser: Tärna tomat. Grovhacka koriander. Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Häll av och skölj röda linser.
    3. Tandoori curry: Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta och fräs lök, vitlök, tikka masala och salt ca 2 min. Tillsätt tomat och fräs ytterligare ca 2 min. Rör ner röda linser, coconut cream, vatten och socker. Sjud under lock ca 5 min.
    4. Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån ca 1 min, eller tills de fått fin färg.
    5. Smaka av grytan med pressad saft från halva citronen. Klyfta resten av citronen.
    6. Toppa tandoori curry med rostade mandelspån och koriander. Servera med basmatiris och citronklyftor.