Panerad tofu med potatismos, broccoli och citron- och dillsås
25-35
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Panerad tofu med potatismos, broccoli och citron- och dillsås

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • havre,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • mjölk
  • neutral olja
  • salt
  • svartpeppar
  • vetemjöl
  • vatten

Potatismos

Mospotatis
400 g
Mjölk (Mjölk)
1 dl
Neutral olja
½ msk
Salt
Svartpeppar

Panerad tofu

Tofu (Sojabönor)
200 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
25 ml
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Vatten (Ägg)
½ dl
Panko (Vete)
75 g
Neutral olja
Salt

Citron- och dillsås

Citron
½ st
Dill
10 g
Imat fraiche (Havre)
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar

Till servering

Broccoli
1 st
Citron
½ st
Mixsallad
30 g
Dill
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 610 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 56 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Potatismos: Skala och koka mospotatis mjuk i lättsaltat vatten. Häll av och mosa potatisen med elvisp eller potatisstöt. Tillsätt valfri mjölkdryck och neutral olja, vispa till ett mos. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  2. Panerad tofu: Skär tofu i 4 skivor. Torka tofun torr med lite hushållspapper. Häll ner japansk soja i en djup tallrik. Lägg ner tofun och marinera till steg 5. 
  3. Citron- och dillsås: Tvätta citronen i ljummet och finriv skalet. Finhacka dill och lägg i en skål. Blanda ner citronskal, imat fraiche, salt och lite nymald svartpeppar.
  4. Skär broccoli i små buketter. Koka i lättsaltat vatten ca 3 min.
  5. Panerad tofu: Vispa ihop vetemjöl och vatten i en skål. Lägg panko på en tallrik. Vänd tofuskivorna först i mjölsmeten och sedan i pankon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek de panerade tofuskivorna ca 2 min per sida, tills de är gyllenbruna. Krydda med lite salt.
  6. Klyfta den använda citronen. Plocka resten av dillen.
  7. Servera panerad tofu med potatismos, nykokt broccoli, citron- och dillsås, mixsallad och citronklyfta. Toppa med dill.