Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost
Vegetariskt

Vegobolognese med soltorkade tomater och fetaost

3.73 (101)
Under 20 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Tärnade rotsaker
1 påse
Vitlök
1 klyfta
Torkad oregano
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Krossade tomater
½ förp
Vatten
1 dl
Soltorkade tomater
½ burk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Linguine
200 g
(Vete)
Oregano
20 g
Tomat
1 st
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
693 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
91 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Klyfta gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tärnade rotsaker och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med torkad oregano, paprikapulver, socker, salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt krossade tomater, vatten, soltorkade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud på medelvärme under lock ca 12 min, eller till servering.
Grovhacka oregano och tomat. Blanda pastan med bolognesesåsen och smula över fetaost. Strö på oregano och tomat. Servera direkt. 
Smaklig måltid!