Fisksoppa på torsk med örtmajonnäs och surdegsbröd
15-20
Laktosfri

Fisksoppa på torsk med örtmajonnäs och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Fisksoppa

Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Peppar- och fänkålsmix (Senap)
½ förp
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torskfilé (Fisk)
300 g

Till servering

Surdegspavé (Vete)
1 förp
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 557 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 51 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
  2. Fisksoppa: Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter. 
  3. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök och peppar- och fänkålsmix ca 3 min.
  4. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 7 min, tills morötterna mjuknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt. Blanda ner fisken och sjud ca 4 min, tills den är klar.
  6. Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med majonnäsen. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtmajonnäs och varm surdegspavé.