Fisksoppa på torsk med örtmajonnäs och surdegsbröd
Laktosfri

Fisksoppa på torsk med örtmajonnäs och surdegsbröd

3.96 (396)
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Peppar- och fänkålsmix
½ förp
(Senap)
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
2 krm
Svartpeppar
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Surdegspavé
1 förp
(Vete)
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
551 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
51 g
Protein:
36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
Skär rödlök i tunna klyftor. Slanta morötter. 
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, morötter, pressad vitlök och peppar- och fänkålsmix ca 3 min.
Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud under lock ca 7 min, tills morötterna mjuknat något. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt. Blanda ner fisken och sjud ca 4 min, tills den är klar.
Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med majonnäsen. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtmajonnäs och varm surdegspavé. 
Smaklig måltid!