Stekt fläskkarré med champinjoner och paprika
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
1 krm
Smör
Vitlök
1 klyfta
Curry
½ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
Vetemjöl
1½ tsk
Mjölk
2 dl
Crème fraiche
½ dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 701 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Vill du grilla, tänd grillen i god tid!
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och kvarta champinjoner. Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor.
Krydda fläskkarré med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek eller grilla köttet på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp lite mer smör i den använda stekpannan. Fräs lök och champinjoner ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar.
Pudra vetemjöl över pannan och rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Lägg ner köttet i såsen och puttra ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär röd paprika i stavar och grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar.
Strö persilja över pannan och servera nystekt fläskkarré med champinjonsås, basmatiris och paprikastavar.
Smaklig måltid!