Stekt fläskkarré med champinjoner och paprika

Stekt fläskkarré med champinjoner och paprika

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vetemjöl
Gul lök
1 st
Champinjoner
125 g
Fläskkarré
300 g
Salt
Svartpeppar
1 krm
Smör
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Curry
½ tsk
Kinesisk soja
½ tsk
(Sojabönor, Vete)
Vetemjöl
1½ tsk
(Vete)
Mjölk
2 dl
(Mjölk)
Crème fraiche
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ tärning
Basmatiris
125 g
Röd paprika
1 st
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
701 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Vill du grilla, tänd grillen i god tid!

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka gul lök och kvarta champinjoner. Skär fläskkarré i två jämntjocka skivor. 
 Krydda fläskkarré med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en rymlig stekpanna. Stek eller grilla köttet på medelvärme, ca 3 min per sida. Lägg upp på en tallrik och spara stekpannan.
Hetta upp lite mer smör i den använda stekpannan. Fräs lök och champinjoner ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, curry, kinesisk soja och lite nymald svartpeppar. 
Pudra vetemjöl över pannan och rör ner mjölk, lite i taget, crème fraiche och smulad kycklingbuljong. Lägg ner köttet i såsen och puttra ca 4 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C). Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär röd paprika i stavar och grovhacka bladpersilja. Lägg upp i skålar. 
Strö persilja över pannan och servera nystekt fläskkarré med champinjonsås, basmatiris och paprikastavar.
Smaklig måltid!