Basilikapasta med räkor, parmesan och vitlöksstekt zucchini
25-35

Basilikapasta med räkor, parmesan och vitlöksstekt zucchini

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • kräftdjur,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Grönsaksfräs

Citron
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Tomat
1 st
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Räkor (Kräftdjur)
1 förp
Basilika creme (Mjölk, Ägg)
1 förp
Babyspenat
30 g
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Näringsvärde per portion
  • Energi 650 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 80 g
  • Protein 32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går lika bra att servera pasta, grönsaksfräs, basilka creme och räkor var för sig!

  1. Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Häll av räkor. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna zucchini och tomat i cm-stora bitar. Finhacka vitlök.
  3. Grönsaksfräs: Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och fräs zucchini och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomater och fräs ytterligare ca 1 min. Blanda ner rivet citronskal i stekpannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Klyfta den använda citronen till servering
  4. Häll av pastan och blanda med grönsaksfräset, basilika creme, räkor och babyspenat (se tips!).
  5. Finriv parmesan. Servera basilkapastan med citronklyfta. Toppa med riven parmesan.