Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
- kycklingbuljong
Pasta
Linguine (Vete)
200 g
Tomatsallad
Tomat
2 st
Olivolja
Balsamvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar
Alfredosås
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
- Energi 796 kcal
- Fett 27 g
- Kolhydrater 84 g
- Protein 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
- Tomatsallad: Tärna tomater och lägg i en skål. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
- Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklingen i små bitar. Finriv parmesan.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs kycklingbitarna runt om ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över kycklingen på ett fat, låt stekpannan stå.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Alfredosås: Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, grädde och smulad kycklingbuljong, låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den stekta kycklingen, riven parmesan och babyspenat i såsen. Låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Häll av pastan. Blanda ihop nykokt pasta och Alfredosås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med tomatsallad.