Pasta Alfredo med kyckling, parmesan, grädde och babyspenat
20-30

Pasta Alfredo med kyckling, parmesan, grädde och babyspenat

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong

Pasta

Linguine (Vete)
200 g

Tomatsallad

Tomat
2 st
Olivolja
Balsamvinäger
1 msk
Salt
Svartpeppar

Alfredosås

Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 796 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 84 g
  • Protein 55 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i punkt 5.
  2. Tomatsallad: Tärna tomater och lägg i en skål. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  3. Förberedelse: Finhacka gul lök och vitlök. Skär kycklingen i små bitar. Finriv parmesan.
  4. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs kycklingbitarna runt om ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Lägg över kycklingen på ett fat, låt stekpannan stå.
  5. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Alfredosås: Tillsätt en klick smör till den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Pudra ner vetemjöl och blanda runt. Tillsätt vatten, grädde och smulad kycklingbuljong, låt sjuda ca 5 min. Lägg ner den stekta kycklingen, riven parmesan och babyspenat i såsen. Låt sjuda ca 2 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Häll av pastan. Blanda ihop nykokt pasta och Alfredosås. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera med tomatsallad.