Chicken teriyaki - Sojastekt kyckling med sesamstekt pak choy
30-40
Laktosfri

Chicken teriyaki - Sojastekt kyckling med sesamstekt pak choy

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • neutral olja
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • salt

Teriyakisås

Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 ½ msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Neutral olja
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk

Sesamstekta grönsaker

Pak choy
1 förp
Rödlök
½ st
Morot
1 st
Neutral olja
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Chili flakes
1 krm
Vitvinsvinäger
½ tsk
Salt

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Neutral olja
½ msk

Till servering

Jasminris
125 g
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 652 kcal
  • Fett 19 g
  • Kolhydrater 74 g
  • Protein 46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Teriyakisås: Skala och finriv ingefära och vitlök och lägg i en skål. Blanda ner socker, japansk soja, kinesisk soja, neutral olja, vitvinsvinäger, vatten och majsstärkelse.
  3. Sesamstekta grönsaker: Klyfta pak choy och rödlök. Skala och hyvla tunna remsor av moroten, gärna med en potatisskalare. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs pak choy, lök och sesamfrön ca 3 min. 
  4. Tillsätt morot och chili flakes, fräs ytterligare ca 2 min. Vänd ner vitvinsvinäger och lite salt. Lägg upp på tallrik och spara stekpannan. 
  5. Kyckling: Dela kycklingfilé på längden och strimla sedan skivorna. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kycklingstrimlorna ca 5 min. Tillsätt teriyakisås, koka upp och sjud ca 2 min. Smaka eventuellt av med lite japansk soja.
  6. Servera chicken teriyaki med sesamstekta grönsaker och jasminris. Toppa med sesamfrön.