Burgare med hamburgerdressing och sötpotatisklyftor
30-40

Burgare med hamburgerdressing och sötpotatisklyftor

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • ketchup

Sötpotatisklyftor

Sötpotatis
1 st
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Hamburgerdressing

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap (Senap)
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Burgare

Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja

Grönsaker

Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
½ st

Till servering

Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 661 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 72 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna brödet hastigt i en torr stekpanna innan servering!

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Sötpotatisklyftor: Klyfta sötpotatis och morötter på längden. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
  3. Hamburgerdressing: Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
  4. Burgare: Forma nötfärsen till två burgare, krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). 
  5. Skiva tomaterna och rödlöken. Dela bladen från romansalladen och lägg upp allt på ett fat.
  6. Servera nystekta burgare med hamburgerbröd, grönsaker, dressing, sötpotatis- och morotsklyftor.