Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- ketchup
Sötpotatisklyftor
Sötpotatis
1 st
Morötter
300 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Hamburgerdressing
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ketchup
1 msk
Mild senap (Senap)
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Burgare
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Grönsaker
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
½ st
Till servering
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 661 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 72 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Rosta gärna brödet hastigt i en torr stekpanna innan servering!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Sötpotatisklyftor: Klyfta sötpotatis och morötter på längden. Lägg i en smord ugnsform och ringla över lite olivolja. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
- Hamburgerdressing: Blanda matyoghurt, ketchup, mild senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål.
- Burgare: Forma nötfärsen till två burgare, krydda med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek burgarna ca 6 min per sida på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
- Skiva tomaterna och rödlöken. Dela bladen från romansalladen och lägg upp allt på ett fat.
- Servera nystekta burgare med hamburgerbröd, grönsaker, dressing, sötpotatis- och morotsklyftor.