Grillad peruansk kalkon med tomat- och koriandersalsa och vitlökssås

Grillad peruansk kalkon med tomat- och koriandersalsa och vitlökssås

3.95 (222)
Under 45 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • socker
  • vitlök
Bulgur
125 g
(Vete)
Rödvinsvinäger
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Paprikapulver
1 ½ tsk
Spiskummin
1 tsk
Salt
½ tsk
Socker
½ tsk
Kalkonlårstek
300 g
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Grön paprika
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
1 krm
Chili flakes
1 ½ krm
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
549 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
49 g
Protein:
43 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). 
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Blanda rödvinsvinäger, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin, salt och socker i en bunke. Skär bort fettkappan på kalkonlårsteken. Skär sedan köttet i mindre bitar, ca 3x3 cm. Lägg ner kalkonbitarna i marinaden och låt marinera minst 15 min.
Finhacka rödlök. Skär tomat och paprika i små tärningar. Grovhacka koriander. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda allt i en skål. Tillsätt pressad saft från den använda limen, olivolja, salt och chili flakes. 
Blanda matyoghurt, pressad vitlök och salt i en liten skål.
Trä upp kalkonbitarna på grillspett. Stek eller grilla kalkonen ca 3 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills kalkonen är genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nygrillad kalkon med bulgur, vitlökssås och tomat- och koriandersalsa.
Smaklig måltid!