Laktosfri
Ugnsbakad lax med teriyakisås, tomat och broccolipuré
Nytt recept
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
 - Fisk·
 - Sojabönor·
 - Sesamfrön·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
 - smör
 - svartpeppar
 
Tomat
1 st
Laxfilé 
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Teriyakisås
1 förp
Citron
1 st
Smör
Broccoli
1 st
Smör
1 msk
Salt
Svartpeppar
Potatis
400 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 634 kcal
 - Fett:
 - 31 g
 - Kolhydrater:
 - 50 g
 - Protein:
 - 38 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Tärna tomat. Lägg laxfilé och tomat i en smord ugnsform. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla teriyakisås över laxen och pressad citronsaft från halva citronen. Klicka över lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar. 
 Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär broccoli i buketter. Skala och skär stammen i mindre bitar. Koka broccolin ca 8 min, tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av i durkslag. Lägg broccoli och smör i en mixerbunke och mixa med staxmixer till en puré. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
Skär resten av citronen i klyftor. Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, tomat, broccolipuré och citronklyfta.
Smaklig måltid!
