Ugnsbakad lax med teriyakisås, tomat och broccolipuré
20-30
Laktosfri

Ugnsbakad lax med teriyakisås, tomat och broccolipuré

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • fisk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • smör

Ugnsbakad lax

Tomat
1 st
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Citron
1 st
Smör (Mjölk)

Broccolipuré

Broccoli
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 634 kcal
  • Fett 31 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Ugnsbakad lax: Tärna tomat. Lägg laxfilé och tomat i en smord ugnsform. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla teriyakisås över laxen och pressad citronsaft från halva citronen. Klicka över lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar. 
  4. Broccolipuré: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär broccoli i buketter. Skala och skär stammen i mindre bitar. Koka broccolin ca 8 min, tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av i durkslag. Lägg broccoli och smör i en mixerbunke och mixa med staxmixer till en puré. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. 
  5. Skär resten av citronen i klyftor. Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, tomat, broccolipuré och citronklyfta.