Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- smör
Ugnsbakad lax
Tomat
1 st
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Citron
1 st
Smör (Mjölk)
Broccolipuré
Broccoli
1 st
Smör (Mjölk)
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Potatis
400 g
Näringsvärde per portion
- Energi 634 kcal
- Fett 31 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
- Ugnsbakad lax: Tärna tomat. Lägg laxfilé och tomat i en smord ugnsform. Krydda allt med salt och lite nymald svartpeppar. Ringla teriyakisås över laxen och pressad citronsaft från halva citronen. Klicka över lite smör. Tillaga mitt i ugnen ca 10 min, tills fisken är klar.
- Broccolipuré: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär broccoli i buketter. Skala och skär stammen i mindre bitar. Koka broccolin ca 8 min, tills den är mjuk. Häll av och låt ånga av i durkslag. Lägg broccoli och smör i en mixerbunke och mixa med staxmixer till en puré. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Skär resten av citronen i klyftor. Servera ugnsbakad lax med kokt potatis, tomat, broccolipuré och citronklyfta.