Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- smör
- vetemjöl
- mjölk
- vitvinsvinäger
- kycklingbuljong
Fläskkotletter
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Timjansås
Smör (Mjölk)
1 msk
Torkad timjan
1 krm
Vitlök
1 klyfta
Vetemjöl (Vete)
1 ½ tsk
Mjölk (Mjölk)
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingbuljong
½ tärning
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 772 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Dela cocktailtomater och lägg upp i en liten skål.
- Fläskkotletter: Skär fläskkotlett i portionsbitar. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek köttet på medelhög värme ca 5 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg upp på ett fat och spara pannan.
- Timjansås: Smält smör i samma den använda stekannan. Tillsätt torkad timjan och pressad vitlök. Pudra över vetemjöl. Vispa ner mjölk, lite i taget, vispgrädde, vitvinsvinäger och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 4 min.
- Blanda ner nykokt pasta i timjansåsen, eller servera var för sig. Servera med fläskkotlett och cocktailtomater.