Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- tomatpuré
- flytande honung
- vitlök
- salt
- svartpeppar
- neutral olja
Soja- & chilibakad lax
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 msk
Flytande honung
1 msk
Chili flakes
2 krm
Vitlök
1 klyfta
Laxfilé (Fisk)
2 st
Salt
½ tsk
Limesås
Lime
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Kålrabbi
Kålrabbi
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
Babyspenat
30 g
Limesaft
Salt
Tillbehör
Jasminris
125 g
Näringsvärde per portion
- Energi 669 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 67 g
- Protein 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Soja- och chilibakad lax: Blanda japansk soja, tomatpuré, flytande honung, chili flakes (efter egen smak) och pressad vitlök i en liten skål.
- Lägg laxfilé i en rymlig smord ugnsform och krydda med salt. Bred marinaden på laxen. Tillaga laxen högt upp i ugnen ca 12 min, eller tills den är klar.
- Limesås: Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg limeskalet i en liten skål och blanda med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Kålrabbi: Skala och tärna kålrabbi och bananschalottenlök. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kålrabbin ca 6 min på medelvärme. Tillsätt lök och stek ytterligare ca 5 min. Rör ner babyspenat och pressa över saften från den använda limen. Smaka av med lite salt.
- Servera soja- och chilibakad lax med kålrabbi, limesås och jasminris.