Chévre chaud med rödbetor och valnötter
30-40
Vegetariskt

Chévre chaud med rödbetor och valnötter

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete,
  • valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • bakplåtspapper
  • flytande honung
  • balsamvinäger
  • flingsalt

Rödbetor

Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
Svartpeppar
Salt
½ tsk
Bakplåtspapper
1 st

Chévre chaud

Chèvre (Mjölk, Laktos)
100 g
Hamburgerbröd (Vete)
1 st
Flytande honung
½ msk

Sallad

Matvete (Vete)
125 g
Rödlök
½ st
Romansallad
½ st
Flytande honung
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Olivolja
Salt
½ tsk

Topping

Päron
1 st
Valnötter (Valnötter)
30 g
Flingsalt
Näringsvärde per portion
  • Energi 716 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 92 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
  3. Förberedelser: Skär kokta rödbetor i mindre bitar, ca 2x2 cm. Förvara rödbetorna som blir över i en burk. Strimla rödlök. Skär eller bryt romansallad i minde bitar. Grovhacka valnötter. Dela chèvre i 2 st skivor.
  4. Rödbetor: Lägg rödbetor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, nymald svartpeppar och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min. 
  5. Chévre chaud: Hetta upp en stekpanna. Rosta hamburgerbrödet ca 1 min per sida. 
  6. Sallad: Lägg kokt matvete i en salladsskål. Blanda med balsamvinäger, flytande honung, salt och lite olivolja. Tillsätt rödlök och romansallad. 
  7. Chévre chaud: Ta ut plåten med rödbetorna. Lägg bröden med snittytan uppåt på ugnsplåten. Lägg på chèvre och ringla över lite flytande honung. Gratinera allt högt uppe i ugnen ca 5 min, tills osten har fått fin färg. 
  8. Tärna päron. Servera chévre chaud med sallad och rostade rödbetor. Toppa med valnötter, päron och lite flingsalt.