Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- sesamfrön,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- vitvinsvinäger
- salt
- vitlök
- neutral olja
- vatten
Gurksalsa
Gurka
1 st
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk
Limecrème
Lime
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
½ krm
Chinese pork
Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
3 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
2 msk
Till servering
Jasminris
125 g
Isbergssallad
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 679 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 83 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Gurksalsa: Skär gurka i små tärningar och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger och salt. Låt stå till servering. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Strö över gurksalsan vid servering.
- Limecrème: Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda crème fraiche med limeskal och salt i en liten skål. Klyfta den använda limen och lägg i en skål till servering.
- Chinese pork: Skala och finhacka ingefära. Finhacka röd chili och vitlök. Lägg i en skål. Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Lägg på en tallrik och blanda med majsstärkelse.
- Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskkotlett ca 4 min, tills köttet är frasigt. Lägg över på ett fat. Låt woken stå och tillsätt ingefära, chili och vitlök. Låt fräsa ca 1 min. Blanda ner socker, japansk soja och vatten. Sjud ca 2 min. Lägg ner det stekta köttet i såsen och koka ihop ytterligare ca 2 min.
- Plocka salladsblad från isbergssalladen och lägg på ett serveringsfat.
- Fyll salladsbladen med chinese pork, gurksalsa och limecrème. Servera med ris och limeklyfta.