Chinese pork i salladsblad med gurksalsa, limecrème och sesamfrön
30-40

Chinese pork i salladsblad med gurksalsa, limecrème och sesamfrön

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • vitlök
  • neutral olja
  • vatten

Gurksalsa

Gurka
1 st
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ krm
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 msk

Limecrème

Lime
1 st
Crème fraiche (Mjölk, Laktos)
½ dl
Salt
½ krm

Chinese pork

Ingefära
1 bit
Röd chili
1 st
Vitlök
3 klyfta
Fläskkotlett
300 g
Majsstärkelse
2 msk
Neutral olja
Socker
2 tsk
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
2 msk
Vatten
2 msk

Till servering

Jasminris
125 g
Isbergssallad
1 st
Näringsvärde per portion
  • Energi 679 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 83 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Gurksalsa: Skär gurka i små tärningar och lägg i en skål. Blanda med socker, vitvinsvinäger och salt. Låt stå till servering. Rosta sesamfrön i en torr stekpanna tills de är gyllenbruna. Strö över gurksalsan vid servering.
  3. Limecrème: Skölj limen i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda crème fraiche med limeskal och salt i en liten skål. Klyfta den använda limen och lägg i en skål till servering.
  4. Chinese pork: Skala och finhacka ingefära. Finhacka röd chili och vitlök. Lägg i en skål. Skär fläskkotlett i tunna strimlor. Lägg på en tallrik och blanda med majsstärkelse.
  5. Hetta upp lite neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs fläskkotlett ca 4 min, tills köttet är frasigt. Lägg över på ett fat. Låt woken stå och tillsätt ingefära, chili och vitlök. Låt fräsa ca 1 min. Blanda ner socker, japansk soja och vatten. Sjud ca 2 min. Lägg ner det stekta köttet i såsen och koka ihop ytterligare ca 2 min.
  6. Plocka salladsblad från isbergssalladen och lägg på ett serveringsfat. 
  7. Fyll salladsbladen med chinese pork, gurksalsa och limecrème. Servera med ris och limeklyfta.