Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
- svartpeppar
Tillbehör
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Kycklingkebab
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Senap (Senap)
1 ½ msk
Spiskummin
2 tsk
Salt
½ tsk
Kycklinglårfilé
300 g
Rostad auberginesallad
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
2 krm
Spiskummin
1 tsk
Rödlök
1 st
Ruccola
30 g
Rödvinsvinäger
1 tsk
Rostad vitlöksyoghurt
Vitlök
1 klyfta
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
¾ krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 593 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 57 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Kycklingkebab: Blanda pressad vitlök, lite olivolja, senap, spiskummin och salt i en bunke. Strimla kycklinglårfilé och blanda ner i senapsblandningen. Låt marinera minst 15 min.
- Rostad auberginesallad: Tärna aubergine och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och krydda med salt och spiskummin. Lägg 1 vitlöksklyfta med skalet kvar bredvid auberginen (vitlöken används till vitlöksyoghurten). Rosta allt i övre delen av ugnen ca 18 min, tills auberginen känns mjuk och har fått fin färg.
- Rostad vitlöksyoghurt: Plocka bort skalet från den rostade vitlöksklyftan. Lägg vitlöken i en liten skål och mosa sönder med en gaffel. Blanda med matyoghurt, salt och nymald svartpeppar.
- Rostad auberginesallad: Finstrimla rödlök. Lägg i ett durkslag och spola i kallt vatten. Låt rinna av. Blanda ruccola, rödlök, den rostade auberginen och rödvinsvinäger i en skål. Smaka av med lite salt.
- Kycklingkebab: Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen ca 6 min, tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Värm tortillabröd snabbt i ugnen eller i en stekpanna.
- Fyll tortillabröden med rostad vitlöksyoghurt, auberginesallad och kycklingkebab. Rulla ihop och servera!